Comfort en veiligheid in uw eigen badkamer Direct een afspraak maken

AANGEPAST SANITAIR.

We worden steeds ouder en willen graag steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Veilig thuis wonen in uw eigen omgeving wordt steeds belangrijker. Dit kan tegenwoordig met steeds moderner vorm gegeven aanpassingen aan bijvoorbeeld uw badkamer of toiletruimte. De behoefte aan comfort en veiligheid wordt steeds groter. Mede hierdoor heeft Badkamer ID zich gespecialiseerd in levensloopbestendige producten voor uw badkamer die niet alleen erg functioneel zijn, maar ook qua vormgeving en uiterlijk erg mooi passen in een moderne of klassieke badkamer. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een supervlakke douchevloer met een lage instap, douche-wc’s, handgrepen, baden met een lage instap, verlaagde wastafels, Dit alles zeer functioneel met een moderne uitstraling.

Wilt u uw bad vervangen door een douche? Bij Badkamer ID kunt u van bad naar douche in 1 dag. Zo kunt u snel genieten van uw nieuwe douche, zonder de nadelen van een uitgebreide verbouwing. Meer ruimte, nieuwe look of gemakkelijker in- en uitstappen. Er zijn veel redenen om uw bad te vervangen door een douche. Alleen is de rest van de badkamer vaak nog goed en gebruiksvriendelijk. Dankzij onze producten kunt u voordelig de badkamer weer laten voldoen aan uw eisen. Heerlijk genieten van meer ruimte en een inloopdouche in 1 dag. Als u uw bad wilt vervangen door een douche kunt u kiezen voor verschillende mogelijkheden in diverse prijsklassen. Zo zijn de oplossingen van Kinemagic heel betaalbaar zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Bovendien kunt u bijvoorbeeld de Kinemagic Serenite oplossing upgraden naar een Serenite Plus variant. Deze versie is net iets luxer uitgevoerd met Grohe kraanwerk, en levensloopbestendige voorzieningen zoals een luxe opklapbaar zitje, een magnetische handdouchehouder op de douchestang en ergonomische wandbeugel en comfortsteun.

Gaat uw voorkeur uit naar een luxe inloopdouche? Dan biedt HSK u voldoende keuze uit verschillende modellen inloopdouches. Door gebruik te maken van vloerdrainage kunt u drempelloos de douche in lopen. En als er gekozen wordt voor HSK edellas kunt bovendien het reinigen van de douchewand terugbrengen tot een minimum. U bespaart op kosten en geniet van hoogwaardige materialen. Bij het vervangen van uw bad voor een douche maken we gebruik van de kunststofpanelen van HSK. Hoogwaardige kunststofpanelen die direct tegen de achterwand worden gemonteerd. De complete douchehoek wordt afgemaakt met een luxe stortdouche met thermostaatkraam. Optimaal comfort, op de graad nauwkeurig in te stellen.

Badkamer ID heeft een uitgebreid netwerk aan installatie professionals. Dankzij de hoogwaardige installatie bent u zeker van een lange levensduur van uw nieuwe douche.

Als bij een badkamer (deel-)renovatie het bad geruild moet worden voor een een toegankelijke douchegelegenheid dan vervalt altijd de mogelijkheid om lekker in bad te kunnen liggen. Badkamer ID biedt u verschillende mogelijkheden om zowel te genieten van een lekker ligbad, als de voordelen van een toegankelijk bad met een lage instap. Deze baden bieden u beide mogelijkheden; douchen met een zeer lage instap en baden indien u dit wenst. Door middel van een makkelijk te openen deur kunt u via de lage instap in het bad komen. Dit is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn maar ook ideaal voor mensen met een kleine badkamer die zowel graag af en toe gebruik willen maken van een bad maar ook een makkelijke douche wensen met een lage instap voor het dagelijkse gebruik.

De zithoogte waarop de wc hangt, heeft een groot effect op het gebruiksgemak. Voor kinderen is het plezierig als de wc iets lager hangt. Volwassenen en met name ouderen geven de voorkeur aan een wat hoger geplaatste closet, omdat je dan makkelijker kunt gaan staan. Het in hoogte verstelbare wc-element biedt daarvoor een uitkomst. Ouderen die langer op zichzelf willen wonen stellen hele andere eisen aan een woning dan gezinnen met ouder of jongere kinderen. Voor iedereen is het echter belangrijk dat een badkamer voor iedere leeftijd bruikbaar en comfortabel is. Dat geldt voor de douche, voor het bad en uiteraard ook voor het toilet en de wastafel. Met nieuwe hydraulische technieken kunnen zowel de wastafel als het toilet door middel van een druk op de knop makkelijk in de gewenste hoogte ingesteld worden. Ook zijn er producten die de hoogteverstelling van een toilet kunnen combineren met een toiletspoelfunctie zoals die van Viega. Vooral in gezinssituatie waarbij zowel ouderen als jongere mensen onder één dak wonen, is deze oplossing ideaal. Omdat de techniek naadloos is weggewerkt doet dit niets af aan de moderne vormgevingen van de hedendaagse badkamers. Ieder gezinslid kan binnen een paar seconden zijn of haar gewenste hoogte instellen.

Heeft u minder kracht in uw polsen of handen? Voelt u zich niet veilig meer in uw badkamer of bent u bang uit te glijden ? Heeft u moeite met het opstaan van uw toilet? Een simpele beugel kan hierbij veel gemak bieden. Beugels voor in de badkamer en toiletruimte zijn er in diverse afmetingen en kleuren. Zo kunt u meer gemak hebben van een verticaal geplaatste beugel of misschien juist van een horizontaal geplaatste beugel. Ook zijn er combinaties waarbij de glijstang in uw douche ook als houvast kan fungeren. Alles is natuurlijk uitgebreid getest en voldoet aan alle normen. Voor advies over beugels en grepen zorgt badkamer ID ervoor dat u de beste oplossing krijgt. Om deze reden bieden we dan ook geen grepen met zuignappen. Hiervoor staan we in contact met ergotherapeuten en andere specialisten. u in contact met een ergotherapeut die alle mogelijkheden kan bekijken. Badkamer ID werkt samen met verschillende leveranciers die grepen bieden in verschillende prijsklassen en uitvoeringen. Brengt u gerust een bezoek aan onze showroom in Vught zodat we voor u de beste oplossing kunnen zoeken.

Douche zitjes zijn er in verschillende vormen. Zo kan een douche zitje aan de wand gemonteerd worden maar u kunt ook kiezen voor een losstaand douche stoeltje of krukje. Beiden zorgen ervoor dat u veilig en stabiel kunt genieten van uw dagelijkse weldadige douche. Wandzitjes worden aan de muur gemonteerd en kunnen zowel met rugleuning en eventueel met armleuningen geleverd worden. Indien u twijfelt aan de wandcontructie of aan uw gewicht kunnen er hulppoten onder het zitje geplaatst worden. Vanzelfsprekend geeft Badkamer ID u hierin het beste advies. Zo moet het zitje op de juiste hoogte geplaatst worden en is de afstand ten opzichte van de douchekop ook belangrijk. Bijna alle zitjes kunnen makkelijk een gewicht van 150 kg dragen en zijn uitgevoerd met een makkelijk te reinigen antisliplaag,

Een vlakke douchevloer mag dan wel het ultieme gemak zijn in uw inloopdouche, de douchedeur kan de pret nog wel eens drukken. De meeste douchedeuren zijn voorzien van een drempel op de vloer, om een waterballet in uw badkamer te vermijden. Vele verschillende douchewanden die bij Badkamer ID te verkrijgen zijn, zijn drempelloos, op maat gemaakt voor uw douche, gemaakt uit veiligheidsglas en eventueel te voorzien van afdichtingsstrips voor het spatwater.

Natuurlijk heeft u zo uw wensen en ideeën over de ideale vloer voor uw inloopdouche. Voor advies over vlakke douchevloeren en installatievragen kunt u terecht bij Badkamer ID te Vught. Wij denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw badkamer.

Indien u kiest voor de combinatie van comfort, veiligheid en luxe, dan kiest u waarschijnlijk voor een inloopdouche met bijvoorbeeld een regendouche. Wat deze inloopdouche dan helemaal compleet maakt is de douchevloer.

Terwijl u wegdroomt over alle opties die uw inloopdouche zullen sieren, maakt u natuurlijk ook een keuze welke vloer u laat installeren. Met een douchebak kadert u de doucheruimte af en loopt het water gemakkelijk weg. Maar als u elke keer over een opstaande rand moet stappen, verliest het begrip inloopdouche toch aan betekenis. Met een vlakke douchevloer legt u een solide basis voor uw badkamer, inclusief veiligheid en esthetiek. Denkt u maar eens aan een anti-slipvloer, een douchevloer op maat of een douchegoot zodat uw tegelwerk intact blijft. Deze en nog zeven andere redenen leggen we graag aan u voor.

Een alternatief voor het bidet is een douche-wc. Dit is een toilet met een ingebouwde douchefunctie waarbij de geslachtsdelen gereinigd worden met water en vaak ook nog gedroogd worden middels warme lucht. Niet alle douche-wc’s zijn uitgevoerd met een fohn. Een groot voordeel is dat u geen wc-papier meer nodig heeft waardoor u op lange termijn kosten kunt besparen. Water is het meest natuurlijke reinigingsmiddel voor je lichaam. In verschillende culturen is het reinigen met water na het toiletgebruik, net zo gewoon als het wassen van je handen. Tegenwoordig groeit onze interesse naar hygiëne en persoonlijke verzorging waardoor ook de vraag naar douche-wc’s toeneemt. Als gevolg van de reiniging met water neemt het frisse en schone gevoel, na het gebruik van het toilet, sterk toe.

Naast het reinigen van uw geslachtsdelen kan de douche-wc uitgebreid worden met diverse functies zoals bijvoorbeeld een pulserende waterstraal, föhn die uw onderlijf droogt na gebruik van het douchetoilet, automatische reiniging van de zitting, verwarmde zitting en softclose zitting. Een douche-wc kan als complete set aangeschaft worden maar er zijn ook zittingen met een douche-wc functie die op uw bestaande closet kan worden aangesloten. Badkamer ID heeft hier verschillende oplossingen voor. Badkamer ID is dealer van Geberit Aquaclean en Duravit Sensowash maar heeft ook meerdere merken in het assortiment.

Bad-douche-wissel

Wilt u uw bad vervangen door een douche? Bij Badkamer ID kunt u van bad naar douche in 1 dag. Zo kunt u snel genieten van uw nieuwe douche, zonder de nadelen van een uitgebreide verbouwing. Meer ruimte, nieuwe look of gemakkelijker in- en uitstappen. Er zijn veel redenen om uw bad te vervangen door een douche. Alleen is de rest van de badkamer vaak nog goed en gebruiksvriendelijk. Dankzij onze producten kunt u voordelig de badkamer weer laten voldoen aan uw eisen. Heerlijk genieten van meer ruimte en een inloopdouche in 1 dag. Als u uw bad wilt vervangen door een douche kunt u kiezen voor verschillende mogelijkheden in diverse prijsklassen. Zo zijn de oplossingen van Kinemagic heel betaalbaar zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Bovendien kunt u bijvoorbeeld de Kinemagic Serenite oplossing upgraden naar een Serenite Plus variant. Deze versie is net iets luxer uitgevoerd met Grohe kraanwerk, en levensloopbestendige voorzieningen zoals een luxe opklapbaar zitje, een magnetische handdouchehouder op de douchestang en ergonomische wandbeugel en comfortsteun.

Gaat uw voorkeur uit naar een luxe inloopdouche? Dan biedt HSK u voldoende keuze uit verschillende modellen inloopdouches. Door gebruik te maken van vloerdrainage kunt u drempelloos de douche in lopen. En als er gekozen wordt voor HSK edellas kunt bovendien het reinigen van de douchewand terugbrengen tot een minimum. U bespaart op kosten en geniet van hoogwaardige materialen. Bij het vervangen van uw bad voor een douche maken we gebruik van de kunststofpanelen van HSK. Hoogwaardige kunststofpanelen die direct tegen de achterwand worden gemonteerd. De complete douchehoek wordt afgemaakt met een luxe stortdouche met thermostaatkraam. Optimaal comfort, op de graad nauwkeurig in te stellen.

Badkamer ID heeft een uitgebreid netwerk aan installatie professionals. Dankzij de hoogwaardige installatie bent u zeker van een lange levensduur van uw nieuwe douche.

Bad met deur

Als bij een badkamer (deel-)renovatie het bad geruild moet worden voor een een toegankelijke douchegelegenheid dan vervalt altijd de mogelijkheid om lekker in bad te kunnen liggen. Badkamer ID biedt u verschillende mogelijkheden om zowel te genieten van een lekker ligbad, als de voordelen van een toegankelijk bad met een lage instap. Deze baden bieden u beide mogelijkheden; douchen met een zeer lage instap en baden indien u dit wenst. Door middel van een makkelijk te openen deur kunt u via de lage instap in het bad komen. Dit is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn maar ook ideaal voor mensen met een kleine badkamer die zowel graag af en toe gebruik willen maken van een bad maar ook een makkelijke douche wensen met een lage instap voor het dagelijkse gebruik.

verstelbaar toilet

De zithoogte waarop de wc hangt, heeft een groot effect op het gebruiksgemak. Voor kinderen is het plezierig als de wc iets lager hangt. Volwassenen en met name ouderen geven de voorkeur aan een wat hoger geplaatste closet, omdat je dan makkelijker kunt gaan staan. Het in hoogte verstelbare wc-element biedt daarvoor een uitkomst. Ouderen die langer op zichzelf willen wonen stellen hele andere eisen aan een woning dan gezinnen met ouder of jongere kinderen. Voor iedereen is het echter belangrijk dat een badkamer voor iedere leeftijd bruikbaar en comfortabel is. Dat geldt voor de douche, voor het bad en uiteraard ook voor het toilet en de wastafel. Met nieuwe hydraulische technieken kunnen zowel de wastafel als het toilet door middel van een druk op de knop makkelijk in de gewenste hoogte ingesteld worden. Ook zijn er producten die de hoogteverstelling van een toilet kunnen combineren met een toiletspoelfunctie zoals die van Viega. Vooral in gezinssituatie waarbij zowel ouderen als jongere mensen onder één dak wonen, is deze oplossing ideaal. Omdat de techniek naadloos is weggewerkt doet dit niets af aan de moderne vormgevingen van de hedendaagse badkamers. Ieder gezinslid kan binnen een paar seconden zijn of haar gewenste hoogte instellen.

Grepen

Heeft u minder kracht in uw polsen of handen? Voelt u zich niet veilig meer in uw badkamer of bent u bang uit te glijden ? Heeft u moeite met het opstaan van uw toilet? Een simpele beugel kan hierbij veel gemak bieden. Beugels voor in de badkamer en toiletruimte zijn er in diverse afmetingen en kleuren. Zo kunt u meer gemak hebben van een verticaal geplaatste beugel of misschien juist van een horizontaal geplaatste beugel. Ook zijn er combinaties waarbij de glijstang in uw douche ook als houvast kan fungeren. Alles is natuurlijk uitgebreid getest en voldoet aan alle normen. Voor advies over beugels en grepen zorgt badkamer ID ervoor dat u de beste oplossing krijgt. Om deze reden bieden we dan ook geen grepen met zuignappen. Hiervoor staan we in contact met ergotherapeuten en andere specialisten. u in contact met een ergotherapeut die alle mogelijkheden kan bekijken. Badkamer ID werkt samen met verschillende leveranciers die grepen bieden in verschillende prijsklassen en uitvoeringen. Brengt u gerust een bezoek aan onze showroom in Vught zodat we voor u de beste oplossing kunnen zoeken.

Douche zitjes

Douche zitjes zijn er in verschillende vormen. Zo kan een douche zitje aan de wand gemonteerd worden maar u kunt ook kiezen voor een losstaand douche stoeltje of krukje. Beiden zorgen ervoor dat u veilig en stabiel kunt genieten van uw dagelijkse weldadige douche. Wandzitjes worden aan de muur gemonteerd en kunnen zowel met rugleuning en eventueel met armleuningen geleverd worden. Indien u twijfelt aan de wandcontructie of aan uw gewicht kunnen er hulppoten onder het zitje geplaatst worden. Vanzelfsprekend geeft Badkamer ID u hierin het beste advies. Zo moet het zitje op de juiste hoogte geplaatst worden en is de afstand ten opzichte van de douchekop ook belangrijk. Bijna alle zitjes kunnen makkelijk een gewicht van 150 kg dragen en zijn uitgevoerd met een makkelijk te reinigen antisliplaag,

Drempelloos

Een vlakke douchevloer mag dan wel het ultieme gemak zijn in uw inloopdouche, de douchedeur kan de pret nog wel eens drukken. De meeste douchedeuren zijn voorzien van een drempel op de vloer, om een waterballet in uw badkamer te vermijden. Vele verschillende douchewanden die bij Badkamer ID te verkrijgen zijn, zijn drempelloos, op maat gemaakt voor uw douche, gemaakt uit veiligheidsglas en eventueel te voorzien van afdichtingsstrips voor het spatwater.

Natuurlijk heeft u zo uw wensen en ideeën over de ideale vloer voor uw inloopdouche. Voor advies over vlakke douchevloeren en installatievragen kunt u terecht bij Badkamer ID te Vught. Wij denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw badkamer.

anti slipvloer

Indien u kiest voor de combinatie van comfort, veiligheid en luxe, dan kiest u waarschijnlijk voor een inloopdouche met bijvoorbeeld een regendouche. Wat deze inloopdouche dan helemaal compleet maakt is de douchevloer.

Terwijl u wegdroomt over alle opties die uw inloopdouche zullen sieren, maakt u natuurlijk ook een keuze welke vloer u laat installeren. Met een douchebak kadert u de doucheruimte af en loopt het water gemakkelijk weg. Maar als u elke keer over een opstaande rand moet stappen, verliest het begrip inloopdouche toch aan betekenis. Met een vlakke douchevloer legt u een solide basis voor uw badkamer, inclusief veiligheid en esthetiek. Denkt u maar eens aan een anti-slipvloer, een douchevloer op maat of een douchegoot zodat uw tegelwerk intact blijft. Deze en nog zeven andere redenen leggen we graag aan u voor.

Douche-WC

Een alternatief voor het bidet is een douche-wc. Dit is een toilet met een ingebouwde douchefunctie waarbij de geslachtsdelen gereinigd worden met water en vaak ook nog gedroogd worden middels warme lucht. Niet alle douche-wc’s zijn uitgevoerd met een fohn. Een groot voordeel is dat u geen wc-papier meer nodig heeft waardoor u op lange termijn kosten kunt besparen. Water is het meest natuurlijke reinigingsmiddel voor je lichaam. In verschillende culturen is het reinigen met water na het toiletgebruik, net zo gewoon als het wassen van je handen. Tegenwoordig groeit onze interesse naar hygiëne en persoonlijke verzorging waardoor ook de vraag naar douche-wc’s toeneemt. Als gevolg van de reiniging met water neemt het frisse en schone gevoel, na het gebruik van het toilet, sterk toe.

Naast het reinigen van uw geslachtsdelen kan de douche-wc uitgebreid worden met diverse functies zoals bijvoorbeeld een pulserende waterstraal, föhn die uw onderlijf droogt na gebruik van het douchetoilet, automatische reiniging van de zitting, verwarmde zitting en softclose zitting. Een douche-wc kan als complete set aangeschaft worden maar er zijn ook zittingen met een douche-wc functie die op uw bestaande closet kan worden aangesloten. Badkamer ID heeft hier verschillende oplossingen voor. Badkamer ID is dealer van Geberit Aquaclean en Duravit Sensowash maar heeft ook meerdere merken in het assortiment.

ONZE PRODUCTEN VOOR COMFORT EN VEILIGHEID

Hier enkele producten voor comfort en veiligheid uit ons assortiment:

ONZE MERKEN

Menu